Att det är väldigt effektivt att arbeta med marknadsföring via email är välkänt. Med ett bra mailprogram så kan du snabbt nå många kunder och skapa nya affärstillfällen. Men hur bygger man en stor maillista? Först och främst så måste man förstås se till att mailen som man skickar är relevanta och intressanta. Om de inte är det så kommer den lista man har fått ihop snabbt att krympa då folk inte längre är intresserade av att få breven. Men förutom det att man givetvis måste erbjuda värdefull information så är det viktigt att betänka hur man får fler att gå med på listan.

Formulär på din sajt

Det första du ska se till är att du har ett kontaktformulär på din sajt där det också går bra att kryssa för att man vill få erbjudanden och information. Det här betyder i praktiken att man säger ja till att få regelbundna mail och går med i din email lista. Gör det enkelt att gå med så att det inte blir till en procedur med en massa fält och knappar att klicka på. Ett fält för email-adress och en knapp är egentligen allt som behövs.

Ge en morot

För att besökare till din sajt ska vilja gå med på listan så behöver de en morot. Berätta vad de har att tjäna på att vara med på listan och erbjud eventuellt en rabattkod då de går med. Det här är ett bra sätt att få fler medlemmar till listan.

Använd djungeltrumman

Se till att folk delar ditt budskap på Facebook, Twitter och Pinterest. När folk rekommenderar att ta del av dina nyhetsbrev så kan du få fler medlemmar helt enkelt för att de får tipset om att det är det värt. Här kan det hjälpa med kampanjer så att man får något om man går med på listan.

Kom ihåg att engagera folk som du träffar

När du träffar vänner och bekanta så kan du se till att de kommer med på din lista genom att helt enkelt ta deras email och skriva ner den. Det är faktiskt rätt förvånande att se hur många nya email man kan lägga till på detta sätt. Fråga om du får skicka ditt nyhetsbrev och ta deras mail för att sedan lägga in den i ditt mailprogram. Det här är något man också kan göra direkt i en butik.

Tävlingar

Det är få saker som lockar folk såsom tävlingar gör. Dra igång en tävling och erbjud ett pris. För att få vara med i tävlingen så måste man givetvis ge sin email-adress och gå med på att få regelbundna nyhetsbrev.

Erbjud något värdefullt

Förutom fina erbjudanden och rabatter så kan man ge mer via en email-lista. Man kan till exempel ordna med en intressant kurs i flera delar som de som är med på listan får helt gratis. Det här kan vara en enklare kurs där man lär sig något som relaterar till din verksamhet.