Har du handlat online så har du säkerligen också tagit dig en titt på recensioner från andra som har köpt samma produkt eller tjänst. Att det ligger ett stort värde i positiva recensioner råder det inget tvivel om, men är du medveten om hur stor användning du kan ha av dessa som en del av din marknadsföring? Det finns flera sätt att använda sig av recensionerna på, och dessutom så kan man se till att generera fina omdömen på smarta sätt…

Styrkan i recensioner

Det som gör att recensioner av verkliga användare är så pass viktiga är att de ger den typ av information som nya potentiella kunder är intresserade av. Som företagare kan man alltid tala om hur bra ens produkter och tjänster är, men kunden vet ju om att man vill sälja så det blir aldrig lika kraftfullt som då en annan person som inte jobbar för företaget säger bra saker. Om andra tycker att en viss produkt är bra så får man känslan av att den är ett bra val, så enkelt är det, och det är därför som man inte får missa att använda sig av recensionerna som en del av marknadsföringen.

Som omdömen på en hemsida

Om man nu har fått en del bra omdömen från de som har handlat ens produkter så ska man se till att dessa blir tillgängliga för nya kunder. Man kan kopiera uttalanden och samla dessa på sin hemsida. Många förväntar sig kundkommentarer under produkter så det är också bra att ge utrymme för detta så att folk kan lägga in åsikter. Det här är förstås något som man får hålla ett öga på så att man kan svara på frågor som kan uppstå. Och det är viktigt att eventuella kommentarfält har spamfilter så att de inte fylls med en massa trams från icke relevanta källor.

I reklamsyfte

Recensioner kan i allra högsta grad användas i reklamsyfte och inte bara på en hemsida eller på Facebook där man kan återge riktigt fina kommentarer. Om man använder sig av mailprogram där man kan skapa en signatur för varje utgående email så kan man ju även här lägga till fina uttalanden från kunder. En del väljer till och med att ta med positiva recensioner som en del av utskick och annonser.

Man kan aktivt skapa egna recensioner och det utan att själv skriva dessa under falska namn. Det ska man förövrigt passa sig för då det brukar vara rätt enkelt att se om kommentarer verkligen kommer från kunder eller om de är påhittade. Ett sätt att generera recensioner på är att ge bort produkter till bloggare som kan berätta lite mer om dem på sin blogg och kanske via Twitter och andra sociala medier. På så vis så får man ju både en kommentar att återge och reklam via mycket viktiga kanaler.